Dressyrtränare, Elitcoach & Föreläsare

 

Dressyrträning

Jag är licenserad C-tränare i dressyr och håller regelbundet träningar i Stockholm med omnejd. Jag har tränat och tävlat hästar från unghästklasser till svårklass, tävlat på elitnivå som Junior och Youngrider samt ridit ett flertal Lag-SM. Då jag är en liten vuxen så kan jag även hjälpa Er med tillridning och vidareutbildning av ponnyer.

Jag arbetar med två egna framtagna metoder för utbildning, ARN för ryttare och LKR för häst.

 

ARN är en förkortning för: Aha- Repetera- NyKunskap. Den innebär att man utvecklas genom att få en "Aha!"upplevelse, du får därefter Repetera känslan och tekniken tills den är befäst vilket leder till en Ny kunskap.

 

LKR står för Lyhördhet- Kroppsspråk- Beröm. Genom att vara Lyhörd för din upplevelse av hästen och sedan skapa en egen uppfattning skapar vi en grund att utgå ifrån. Om tränare och elev talar samma språk så når vi snabbare förståelse och bättre resultat. Jag lägger stor vikt i ditt Kroppsspråk i ridningen (dvs. sits och inverkan till häst). Meningen är att tränare och ryttare agerar som en enhetlig ledare till hästen. En röd tråd som jag alltid följer oavsett om det handlar om att utbilda hästar eller elever är att; gör det inte mer komplicerat än vad det är, var tydlig, var konsekvent och slösa med Beröm!